zaterdag 15 oktober 2011

Wilde Ganzen en Samsara project van start

Niet alleen staat een derde van Thailand onder water, ook het huis van Ratana staat  50 centimeter onder water. Alle meubels en apparatuur voor de projecten van Samsara moesten in de boksring getild worden en uiteindelijk opgehangen worden in de boksring, om ze te beschermen tegen waterschade.

Ratana had 20 schoonwater installaties besteld, een belangrijk onderdeel van het Wilde Ganzen / Samsara project, en die werden 2 weken later bij haar thuis afgeleverd. Ratana plakt dan samen met haar boksers de namen van de stichtingen Wilde Ganzen en Samsara met plakletters op de machines en de tanks. Daarna worden ze per pick-up naar een school in de bergen van de provincie Mae Hong Son vervoerd. Op die school gaan we op 25 oktober een pilot organiseren. De directeuren en conciërges van de betrokken schooltjes komen op 25 oktober allemaal naar een workshop, waar ze leren hoe de waterinstallaties geïnstalleerd en onderhouden moeten worden. Die dag nemen ze de onderdelen van de waterinstallatie in de achterbak van hun pick-up mee naar de schooltjes.

De drie daarop volgende weken gaan ze dat uitvoeren.
Het is een hele organisatie, omdat er veel onderdelen en veel schooltjes bij betrokken zijn. Met de laatste schooltjes is contact opnemen niet altijd even gemakkelijk. De telefoon heeft vaak geen bereik. Maar Ratana lukt het altijd. We verwachten dan ook dat alle schooltjes bij de training aanwezig zullen zijn.
De schoonwaterinstallatie geeft de schooltjes 2 jaar schoon water, daarna moet de inhoud van de machine vervangen worden.
 
Over 2 weken weten we meer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten