maandag 12 maart 2012

Een geluk bij een ongeluk

We zijn er net van op de hoogte gesteld, maar het gebeurde op 24 december 2011, de dag voor kerst.

Er woedde een enorme storm. Vele bomen vielen om. Een helaas op de prachtige kantine, die Samsara precies een jaar geleden op de Mae Ok Nua School had opgeleverd. Ook in het dorp zijn vele huizen vernietigd. Het schooltje ligt zeer afgelegen en had een vrouwelijke directeur, die net pas was aangesteld en ze had samen met de dorpelingen prachtig werk afgeleverd.
Helaas maakte de storm daar weer een einde aan. De kinderen eten weer buiten, op de in stukken gehakte boom als tafel. De donatie voor de kantine kwam van een Amerikaanse familie.
Een geluk bij een ongeluk was dat de storm woedde op een zaterdagochtend en de vrijdagavond daarvoor was iedereen naar huis gegaan voor een paar dagen vakantie. Dus niemand is gewond geraakt op het schooltje.

Niet heel veel is er te redden: deuren, sponningen, de vloer en wat staal. Maar eigenlijk moet de kantine weer grotendeels worden opgebouwd.
De meeste tafels en het kantine- en keukengerei konden wel gered worden. Maar Samsara schat dat het toch wel 4000 euro gaat kosten om dit schooltje weer een nieuwe kantine te geven. En de lijst met gewenste projecten op schooltjes in dit gebied is lang. Maar we hebben het op de lijst gezet. Je weet maar nooit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten