maandag 5 maart 2012

De twee beste paarden van stal

Naast een zwart schaap hebben we ook de beste paarden van stal. Voor Samsara zijn dat de Daaruunsiik School in Mae La Noi district en de To Pe Wittaya School in Khun Yuam district. Beide scholen kregen heel wat nieuwe voorzieningen via de donaties aan Samsara.
Voor grotere middelbare scholen is het niet zo gemakkelijk om de ouders of dorpelingen te vragen te helpen bij de bouw. Er zijn niet zoveel middelbare scholen in dit gebied en als ze er wel zijn, dan staan de scholen ver van veel dorpen af en is er dus minder contact met de ouders. Niettemin vindt Samsara dat het goed is, dat de scholen dit contact wel onderhouden en een idee krijgen van de familie en woonachtergrond van hun leerlingen.

Beide scholen hadden een langzame start nadat de aanbetalingen van 50% per faciliteit waren gedaan. De ouders waren nog bezig met de oogst in hun rijstvelden. Maar na Sinterklaas, in Thailand Vaderdag en de verjaardag van de koning werd er voortvarend begonnen. In twee maanden tijd werden vele faciliteiten gerealiseerd. En het zag er allemaal ook nog prachtig uit.

Het slaapgebouw voor de leerkrachten, de kantine, de toiletten en de watertank en waterinstallaties op de To Pe Wittaya School.



Drie slaapgebouwen voor leerkrachten, het slaapgebouw voor 40 meisjes, de watertank, de waterinstallaties en een plek om kleren te wassen en te drogen op de Daaruunsiik School.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten