dinsdag 22 november 2011

Alle mobiele telefoons uitgeschakeld

Er is nog niet veel nieuws over de gezondheidsituatie van de heer Somchit. Hij is 4 dagen na de operatie uit de narcose gehaald, maar het is ons nog niet duidelijk hoe hij zal herstellen.
Voor Samsara kan dit tot vertraging in de uitvoering  van de projecten leiden. Een stuwende kracht, zoals de heer Somchit voor Samsara was, is altijd belangrijk om zaken op tijd geregeld te krijgen. Volgende week, als we een aantal schooltjes bezoeken, weten wij meer over welk effect het zal gaan hebben.
Ik zou nog terug komen op de organisatie van de opstartvergadering op 25 oktober, toen alle contracten werden ondertekend.
Alle directeuren van de schooltjes op één plaats bij elkaar krijgen, is niet eenvoudig. Schooltjes hebben vaak geen telefonisch bereik. En, als ze zeggen te komen, dan weet je dat nog steeds niet.

De heer Somchit links en de heer Puuntiam rechts
Maar op die desbetreffende ochtend waren ze er allemaal zelfs voordat wij om 9 uur aantraden. Dit was mede dankzij de heer Somchit en Ratana, die de directeuren maar bleef bellen, en het feit dat de gloednieuwe directeur van het Departement van Onderwijs in Mae Hong Son waar de schooltjes onder vallen, de heer Puuntiam Angsawat ook aanwezig zou zijn. Het was de eerste gelegenheid voor beide partijen om met elkaar kennis te maken.
Vergaderingen in Thailand zijn eindeloze bijeenkomsten waar zelden langer dan 5 minuten de groep in dezelfde samenstelling bij elkaar is. Directeuren bijvoorbeeld, lopen allemaal regelmatig uit de vergadering, omdat hun telefoon afgaat. Ik had met de heer Somchit afgesproken dat als dat het geval zou zijn, Ratana en ik tijdens de uitleg over de projecten en de training onze mond zouden houden en die pas weer open zouden doen als de desbetreffende directeur weer binnenkwam. Om dat te voorkomen, konden ze ook allemaal hun telefoon uitzetten en dan waren wij in een uurtje klaar. En het is gelukt.
De heer Puuntiam ondertekent de contracten.
Ik denk dat het de eerste vergadering was in Thailand waar iedereen aanwezig bleef, geen enkele telefoon afging en niemand de deur uitliep. Inclusief het ondertekenen van al die contracten waren we ver voor de lunch klaar, terwijl er een hele dag voor stond.
Volgende week meer over de training.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten