maandag 28 november 2011

Presentatie en Pilot Training

Toen op 25 oktober alle directeuren bij elkaar waren, heeft Ratana ook een presentatie gegeven van alle Samsara “Do’s and Dont’s” rondom de bouw.
Ratana presenteert
Ik had een PowerPoint presentatie gemaakt die voornamelijk bestond uit foto’s met daarbij een rood X bij wat niet geoorloofd is en een groene V bij hoe het wel moet. Iedereen kreeg een hand-out met kopieën mee. Niets is vervelender dan alles twee keer te moeten horen, zelfs al is een keer in een taal die je nauwelijks verstaat, dus had ik Ratana gevraagd om de presentatie te geven. Dat leek haar eng, maar de dagen ervoor hadden we alles met elkaar doorgenomen en ze deed het fantastisch. De directeuren maakten ijverig aantekeningen op de hand-outs.

Aantekeningen maken

Op 25 oktober werden ook de 25 schoonwater installaties (donatie van Samsara Nederland met de meerpremie van Wilde Ganzen) over de scholen gedistribueerd. Samsara koopt de machines, de vullingen, de pvc tanks en alle onderdelen. De school krijgt per installatie 8000 baht en moet daarvan een dak op palen bouwen, waar de installatie onder komt te staan, een verhoging voor de pvc tank bouwen, zodat er verval ontstaat en een muur met kranen bouwen. Vroeger bouwde Samsara een aanrecht, maar dan werd het water voor van alles en nog wat gebruikt en dat is met schoondrinkwater niet te bedoeling. Met kranen die uit een muur komen en omhoog spuiten, is dat moeilijker. 
Ratana had ervoor gezorgd dat alles op tijd werd afgeleverd bij de school, waar de vergadering werd gehouden. Een installatie was al een maand eerder afgeleverd, zodat er een pilot kon worden gebouwd en alle directeuren uitleg kregen hoe de installatie gebouwd en geïnstalleerd moet worden. Dat werd met belangstelling gevolgd. Een directeur van een school, waar we de afgelopen jaren veel hebben gebouwd, gaf de uitleg.

Pilot training
Directeur Noi legt uit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten