zondag 13 november 2011

Schokkend nieuws

Vier dagen geleden werd ik opgebeld en vernam ik dat de heer Somchit Ratanapen tijdens een vergadering van alle bij de Samsara projecten betrokken schooltjes op het Departement van Onderwijs, plotseling neerviel en een hersenbloeding had. Somchit Ratanapen is verantwoordelijk voor alle schooltjes (35) in het district Khun Yuam, een van de 4 districten dat valt onder het Departement van Onderwijs No 1 in de noordelijke helft van de provincie Mae Hong Son.
Met hem had Samsara het afgelopen jaar contacten opgebouwd. Met hem hadden we de werkwijze en het beleid van Samsara besproken. Hij is met ons mee geweest om te kijken of de aanvragen van de schooltjes voor nieuwe faciliteiten correct waren. Hij heeft alle schooltjes voorbereid op de samenwerking met Samsara. Hij heeft in mei samen met ons Samsara projecten bezocht en hij was het, die twee weken geleden de opstart vergadering organiseerde en leidde, waarbij alle schooltjes aanwezig waren om de bouwcontracten te ondertekenen.
Hij had er ook voor gezorgd dat de nieuwe directeur van het Departement van Onderwijs bij deze bijeenkomst aanwezig was. Kortom, de heer Somchit Ratanapen nam op een geweldige manier de verantwoordelijkheid op zich om de projecten van Samsara van de grond te krijgen. En wij hadden een groot vertrouwen in hem dat hij dat ook tot een goed einde zou weten te brengen.
En ineens is het gebeurd. Een ernstige hersenbloeding. Hij is met een legerhelikopter naar het beste ziekenhuis van Chiangmai vervoerd. Hij was in coma, schijnt inmiddels geopereerd te zijn. Zijn situatie is heel ernstig. Het is de komende dagen afwachten of hij het haalt en hoe hij het haalt.
Daarna zal Samsara moeten bekijken welke gevolgen dit zal hebben voor de bouw van de projecten die net 2 weken geleden gestart zijn. De heer Somchit Ratanapen was een cruciale figuur voor Samsara. We zullen moeten bekijken wie hem hierin gaat opvolgen en wat de tweede man, de heer Praweet Buntawong, die ook overal bij was, over kan nemen. De vrouw van de heer Somchit Ratanapen is adjunct directeur op de To Pe Wittaya School waar Samsara de meeste faciliteiten aan het bouwen is. Zij is natuurlijk nu ook in Chiangmai en zal de komende tijd niet in staat zijn de bouwprojecten op haar school te begeleiden. Ook hiervoor zullen we een oplossing moeten vinden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten