vrijdag 12 oktober 2012

31 pick-ups voor 31 waterinstallaties op rij

Voorlichting en contracten ondertekenen was niet alles wat we vorige week hebben gedaan.
Naast de 31 directeuren van de schooltjes waren er ook 31 conciërges aanwezig. Zij kregen uitleg bij een pilot waterinstallatie, die was de week ervoor gebouwd op het schooltje waar de vergadering werd gehouden. Deden wij dat de afgelopen jaren nog zelf, nu werd dat gedaan door de conciërge van die school. Al handtekeningen zettend, zag ik hem trots steeds maar weer uitgebreid antwoord geven op alle vragen van zijn collega’s.
Toen was ik ze, de aandacht bij andere zaken hebbende, even vergeten. En, nadat alle contracten waren getekend en wij de kantine uitliepen, bleken daar keurig op rij de 31 pick-ups van de conciërges te staan. Aan het begin van die rij was de opslagplaats waar Ratana de afgelopen week de 31 waterinstallaties, 31 pvc watertanks, 31 x 7 zakken met inhoud voor de waterinstallaties en 31 zakken met pijpen, kranen en andere onderdelen met 5 trucks vanuit Chiangmai had laten brengen. De namen van de donoren had ze in de nachten daarvoor, samen met haar boksers, op de waterinstallaties en watertanks aangebracht.

















Wij bestellen de hele handel namelijk in een buitenwijk van Bangkok. In Chiangmai heeft niemand voorraad en in Bangkok zijn ze veel goedkoper dan in Chiangmai, laat staan in Mae Hong Son zelf. Het bedrijf in Bangkok komt het gratis brengen en bij een bestelling van 10 waterinstallaties en 10 pvc tanks krijgen we een set gratis. De truck, die het materiaal bij Ratana thuis komt afleveren, rijdt in de nacht en komt meestal rond 3 uur in de ochtend bij Ratana in Chiangmai aan. Die staat dan klaar om de namen van de donoren overal op te plakken en 2 uur later arriveren de kleinere trucks om het naar de school in Mae Hong Son te brengen (Ratana heeft haar erf dan weer vrij om de meubels in elkaar te lassen).

En daar kwamen de 31 conciërges het dus met hun pick-ups ophalen. Moesten wij de afgelopen jaren nog zorgen dat de juiste beplakte waterinstallatie op de juiste school terecht kwam, nu deed Mr. Praweet dat (hij werkt samen met ons gedurende het 4 jaren programma van Samsara), weliswaar met onze lijsten in het Thai vertaald. Met militaire precisie werden de installaties met bijbehoren een voor een in de voorrijdende pick-ups getild. Ze reden daarna een voor een 50 meter verder naar het tempelterrein, waar alles goed werd vastgesjord om de moeilijk begaanbare wegen naar de schooltjes te doorstaan.
 

De komende weken zetten de 31 schooltjes de schoonwaterinstallatie in elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten