vrijdag 5 oktober 2012

Samsara is weer begonnen!

Samsara kan alleen in het droge seizoen op de schooltjes in de bergen bouwen (in Nederland is dat het winterseizoen). Tijdens het natte seizoen doen we de fondsenwerving. Ook dit jaar is dat weer fantastisch gegaan, waarvoor ik u hartelijk dank.

Begin september had Samsara alle benodigde gelden binnen om dit jaar weer vele slaapgebouwen, kantines, toiletgebouwen, wateropvang tanks en schoonwater installaties te bouwen op bergschooltjes voor bergvolk kinderen. Dit jaar gebeurt dat voornamelijk in het district Pai in de provincie Mae Hong Son.
 
Begin van dit jaar heeft Samsara in kaart gebracht wat de schooltjes aan faciliteiten nodig hebben en op 28 september was het zover: alle 31 directeuren van 31 schooltjes waren aanwezig in de kantine van een van de scholen waar Samsara gaat bouwen.

Het Departement van Onderwijs had ook een vertegenwoordiger gestuurd. Hij, Ratana (met wie ik toezicht op de projecten houd) en ik waren de pineut: wij moesten namelijk alle contracten ondertekenen. En dat waren 106 x 5 kopieën is 530 contracten!


In Pai gaan we bouwen: 15 slaapgebouwen voor de leerkrachten, 4 grote slaapgebouwen voor de leerlingen, 6 kantines met keuken, 11 toiletgebouwen, 29 schoonwater installaties, 6 regenopvang tanks en 2 gebouwen om kleren te wassen en te drogen. En dat alles met alle benodigde meubilair zoals tafels en banken, stapelbedden, kasten, keuken en kantinegerei.
Al het meubilair maakt Samsara zelf in de werkplaats bij Ratana thuis.
Alle faciliteiten op de 31 schooltjes worden door de ouders van de kinderen gebouwd, als vrijwilligers onder leiding van de conciërge of een leerkracht. Samsara levert de bouwtekeningen en geeft training en uitleg over hoe het resultaat eruit moet komen te zien.

90% van bovenstaande moet klaar zijn op 1 februari 2013. De rest, een aantal grote gebouwen, de derde week van mei volgend jaar.

Volgende week Blog 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten