maandag 2 januari 2012

Drie dagen hobbelen in dichte mist of rode stof naar 20 bergschooltjes

Elke dag vertrokken we stipt om 8 uur, bij 11° en zeer dichte mist.
Mist
Nergens is verwarming en alles inclusief ontbijt, gebeurt buiten. We beginnen elke dag dan ook met dikke jassen, dassen en handschoenen aan. Na een uur of twee rijden in de bergen over smalle en steile bospaden, rijden we uit de mist.
Uitzicht
De zon schijnt boven ons en we kijken neer op een dik pak wolken. De uitzichten zijn prachtig. Elke 30 minuten gaat er weer een kledingstuk uit. Om 12 uur is het in de zon 24°. Sinds eind oktober heeft het niet meer geregend en de bospaden zijn al stoffig.
Stof


Als een auto ons voorbij rijdt, zien we niets meer door de rode stofwolken voor ons. De auto is rood, onze kleren zijn rood.

We zijn in het district Pai, het district waar we eind 2012 faciliteiten gaan bouwen op de bergschooltjes. Dat lijkt nog ver weg, maar onze donoren willen graag weten waar volgend jaar de donaties aan besteed zullen worden. Pai is prachtig, veel beboster dan de districten waar we de afgelopen jaren gewerkt hebben. Het dorp Pai is erg toeristisch, waar  vele cafés en hotels van getuigen. Het staat ook bekend als een backpackersparadijs. Dus had ik aangenomen dat de schooltjes in dit district in betere doen zouden zijn. Dat is echter niet het geval. De schooltjes horen tot de armste die we in de afgelopen 8 jaar bezocht hebben. Van de 35 schooltjes in dit district hebben er 13 geen elektriciteit en bijna geen enkel schooltje heeft schoon drinkwater. De ruimtes waar de leerkrachten moeten overnachten, zijn zeer slecht.

Er is dus veel te doen voor Samsara in dit nieuwe jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten