vrijdag 9 november 2012

Zonder donoren geen projecten

Deze week was ik in Bangkok om een presentatie te geven over het werk van Samsara aan de director /general manager van een Australische verzekeringsmaatschappij. Samsara is nu één van de drie overgebleven organisaties, waaruit hij gaat kiezen om in de komende jaren elk jaar 300,000 baht (7500 euro) te doneren.
Samsara Foundation heeft gelukkig al vele jaren zeer trouwe donoren. In Nederland zijn dat de Stichting Samsara, Wilde Ganzen (al donor sinds 2005), Net4kids, AsianKidzSupport,  Dr. Hofstee Stichting, Stichting De Beer, Evert en Gisela Boudewijn Stichting en niet te vergeten donaties van particulieren, die ons elk jaar weer steunen.

De donaties die in 2012 vanuit Nederland zijn gegeven, bedragen 40% van het totale bedrag aan ontvangen donaties. De donaties uit de VS, in totaal dit jaar 131,000 euro, komen op 41.5% (onze voorzitter van Samsara Foundation Thailand komt uit de VS). Op de derde plaats staan de donaties uit Zwitserland met 40.000 euro (12.5%): Foundation Jan & Oscar is opgezet door de moeder van Jan en Oscar, haar twee zonen die zij bij de tsunami van 2004 in Thailand verloor. De overige 6% komt uit Canada en Hongkong. 

Sleutelfactoren om donoren geïnteresseerd te krijgen en te houden zijn concrete projectvoorstellen; goede, zichtbare en snelle resultaten; binnen het vastgestelde budget blijven; inzichtelijke rapportages en snelle reacties op hun vragen.
Belangrijk is natuurlijk ook het doel van onze stichting, een doel dat veel donoren zeer aanspreekt: toegang tot onderwijs voor kinderen die de mogelijkheid daartoe niet hebben en waarmee ze kansen krijgen op een betere toekomst.
Voor Samsara is het fantastisch om te kunnen rekenen op zoveel terugkerende donoren. Kleine of grote bijdragen, ze dragen allemaal bij aan het totaal, zodat wij hier in Thailand elk jaar weer ons werk op de bergschooltjes kunnen uitvoeren. Daarvoor nogmaals hartelijk dank!

Onderstaande foto’s zijn een deel van de presentatie:





Geen opmerkingen:

Een reactie posten