vrijdag 25 januari 2013

Samsara en Wilde Ganzen: een jarenlange samenwerking

Precies 10 jaar geleden voerde Samsara haar eerste project uit in de provincie Mae Hong Son. In die tijd waren de projecten klein: een kleine waterinstallatie, een opvangtank voor water van beton en een stel accu’s. In 2004 begon de bouw van grotere projecten: een kantine, een slaapzaal voor kinderen en een slaapgebouw voor de leerkrachten op de Mae Sawan Luang school. Essentieel om deze uitbreiding in projectomvang te kunnen financieren, was de extra premie van Wilde Ganzen. In dat jaar werden de geworven donaties van de Stichting Samsara in Nederland met een factor drie door ICCO en Wilde Ganzen vermenigvuldigd. Dat was geweldig, daardoor kon de kleine Stichting Samsara ineens grotere projecten uitvoeren. In juli 2005 waren de gebouwen gereed en kon Samsara de eerste openingsceremonies organiseren.












Dat smaakte naar meer en in het najaar van 2005 diende Samsara een nieuw verzoek in bij Wilde Ganzen. Dat werd gehonoreerd, maar niet voordat Robert Wiggers, adjunct directeur van Wilde Ganzen, op projectbezoek was gekomen om te kijken hoe Samsara werkte en hoe de resultaten eruit zagen.
Dat is voor beide partijen een vruchtbaar bezoek geweest: niet alleen werden in de daarop volgende jaren de projectvoorstellen van Samsara door Wilde Ganzen goedgekeurd en konden vele gebouwen in deze samenwerking gerealiseerd worden, Robert liep tijdens zijn bezoek ook tegen een urgent probleem aan. In juni 2005 werden door een flash flood het dorp en de Long Phe School 
weggespoeld, inclusief een gloednieuwe slaapzaal, die gebouwd was door Samsara. De school kreeg wat geld van de overheid om basisgebouwen neer te zetten, maar dat was niet voldoende. Robert besliste ter plekke om via Samsara een extra donatie aan deze school te geven, om de school weer op te bouwen.

De samenwerking tussen Samsara en Wilde Ganzen heeft in de afgelopen jaren geleid tot de realisatie van 41 slaapgebouwen voor kinderen en leerkrachten, 45 schoonwater installaties, 5 kantines, 6 toiletgebouwen en 6 wateropvang tanks op vele schooltjes voor bergvolkkinderen.










De laatste jaren is de Wilde Ganzen premie geen factor drie meer, bezuinigingen hebben toegeslagen, maar Samsara krijgt nog steeds 40% boven op wat Samsara zelf aan fondsen werft voor de jaarlijks ingediende projecten en dat is toch heel mooi.

Half februari zal het uitgebreide project met vele schoolvoorzieningen, gefinancierd door de Stichting Samsara en Wilde Ganzen in 2012, klaar zijn. Ik zal er over berichten. Daarna dienen wij weer een verzoek in voor komend bouwjaar. Uw gewaardeerde giften zullen tegen die tijd dan hopelijk weer door Wilde Ganzen met 40% extra worden aangevuld.

Dat uw gulden dan een daalder waard is, kunnen we met de euro niet meer zeggen, maar de premie van Wilde Ganzen helpt wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten