vrijdag 29 maart 2013

Net4kids, daar kun je op rekenen

Na de Stichting Samsara met de meerpremie van Wilde Ganzen en Nico Nobel, is Net4kids de derde grote donor uit Nederland. Zij is al donateur van Samsara sinds 2009. 
In 2009, 2010 en 2011 heeft Net4kids elk jaar 50.000 euro gedoneerd voor voorzieningen als kantines en slaapzalen voor regioscholen. Dit zijn middelbare scholen waar kinderen van bergvolkeren naar toe gaan, nadat ze de lagere school in hun eigen omgeving hebben gevolgd. Deze middelbare scholen waren totaal niet geëquipeerd voor een grotere toestroom van bergvolkkinderen, die in het verleden immers nauwelijks de lagere school afmaakten. Door alle voorzieningen, die Samsara op die lagere schooltjes heeft gebouwd, stroomden er steeds meer kinderen door naar het middelbaar onderwijs. Meer slaapzalen en kantines waren daar dan ook hard nodig. Met de drie jaarlijkse donaties van Net4kids heeft Samsara zes middelbare scholen uit de brand kunnen helpen. Daar studeren nu heel veel meer bergvolkkinderen. 









Toen Samsara min of meer klaar was met het bouwen van faciliteiten op schooltjes in het zuiden van de provincie Mae Hong Son en wilde beginnen met een bouwplan voor de schooltjes in het noorden van die provincie, werd Net4kids bereid gevonden ook hieraan een bijdrage te leveren. Gedurende een periode van vier jaar, van 2011 tot 2014, zal Net4kids 40.000 euro per jaar doneren voor de bouw van met name slaapgebouwen voor leerkrachten. Daarnaast geeft Net4kids soms ook nog extra donaties. 

Samsara heeft in september 2010 een presentatie gegeven voor de donoren van Net4kids en Net4kids is in oktober 2010 op projectbezoek geweest en dat heeft de onderlinge relatie enorm versterkt. Een vertrouwensbasis is gecreëerd. Samsara levert elk jaar het geplande resultaat. Dat heeft tot nu toe geleid tot een niet bureaucratische relatie tussen de twee stichtingen, die door Samsara erg op prijs wordt gesteld.
Samsara heeft maximaal 5% overhead en wil dat graag ook zo houden. Dat kan alleen wanneer wij onze vrije tijd steken in efficiënt en resultaatgerichte projectbegeleiding. Net als Net4kids willen wij dat het grootste deel van de donaties naar de projecten zelf gaat.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten